Site pictogram Eindhoven-Actueel

Thema Open Monumentendag 2016 bekend

Open Monumentendag EindhovenHet thema van de 30ste Open Monumentendag 2016 is iconen en symbolen. Symbolen, vereeuwigd in ornamenten, beeldhouwwerk of glas-in-lood, vertellen ons iets over het gebruik, over heiligen of speciale gebeurtenissen. Verder kunnen monumenten en gebouwen een ‘iconische waarde’ hebben.

 

Ze groeien door hun plaats, vorm en betekenis uit tot een belangrijk herkenningspunt in de stad. Over symbolen en iconen is dus heel veel te vertellen. Bezoek een icoon, kom naar de film, wandel mee met een deskundige gids en ontdek de vele verhalen…




Weekendprogramma met open deuren

Maar liefst acht monumenten openen in Eindhoven hun deuren tijdens het Open Monumentenweekend 2016, te houden op zaterdag 10 en zondag 11 september. Verder zijn er rondleidingen en exposities, er is een speciale lezing door Peter Thoben. Ook is er een filmpremière in monument Natlab en er verschijnt een speciale brochure met drie prikkelende verhalen over iconen en symbolen in Eindhoven.

De open monumenten zijn:

Verder zijn er exposities in het Erfgoedhuis en vinden er rondleidingen plaats vanaf het Philips Museum en de Brandstore van de VVV.

Voor meer informatie:
www.architectuurcentrumeindhoven.nl

Mobiele versie afsluiten