Site pictogram Eindhoven-Actueel

Koningsdag 2014 zonnig van start met een enorm programma!

koningsdag-vlagDe eerste Koningsnacht is achter de rug. De zachte temperatuur, de vele buitenactiviteiten en de Eindhovense horecagelegenheden en zalen zorgden voor prachtige ambiance. Vele tienduizenden feestvierders uit Eindhoven en ver daarbuiten veroverden, volledig uitgedost in oranje, rood, wit en blauw, de stad en maakten er een prachtig feest van. De politie spreekt van een rustig verlopen avond. Zo kennen we Eindhoven! Gemoedelijk, gezellig en toegankelijk voor iedereen.

Vandaag is het weer feest! Waar het gisteren de avond was van het stappubliek, gaat vandaag een veel breder publiek ‘de hort op’. Het zonnetje schijnt en al maanden, weken, dagen en zelfs vroeg in de ochtend werden de voorbereidingen getroffen voor de eerste Koningsdag met als titel Eindhoven Is King! Vorig jaar bezochten nog zo’n 235.000 bezoekers de festiviteiten op Koninginnenacht en –dag. Alle facetten zijn aanwezig om het aantal dit jaar weer te overstijgen.

Vroeg in de ochtend zijn op allerlei plaatsen in de stad grote vrijmarkten gestart. In de middag gaat ook de muziek aan. Voor ieder wat wils. DJ’s, zangers en zangeressen, bands en orkesten wisselen elkaar in rap tempo af. Met vele bekende namen! Populaire plaatsen zijn de straten en pleinen in de binnenstad, Strijp-S en Winkelcentrum Woensel.

Bekijk hier het volledige programma van Koningsdag 2014 in Eindhoven per locatie.

Mobiele versie afsluiten