Site pictogram Eindhoven-Actueel

GLOW 2020 als symbool van verbinding

Dit jaar kwam GLOW echter op bezoek, er was geen route en iedereen bleef thuis vanwege het Corona virus. Maar het eenmalige, magische moment dat ‘licht is leven’ vertegenwoordigde, werd een versie van het traditionele lichtfestival om nooit meer te vergeten. De hele stad kon worden gezien als één groot lichtkunstwerk. Met maar liefst 80 vierkante kilometer aan oppervlakte direct het grootste lichtkunstwerk ter wereld.

Het Eindhovense lichtfestival GLOW steekt de wereld een hart onder de riem met het grootste site specific lichtkunstwerk ooit. ‘Connecting the Dots’ is een werk van ruim 80 km2 dat bestaat uit meer dan 1.500 ledlampen, 1.000 grote rode lichtpunten in de lucht en meer dan 20.000 rode lichtkunstwerkjes voor de ramen.

Eindhoven in het blauwe licht in 2020

Vanaf dat moment hulde Eindhoven zich stadsdeel voor stadsdeel in een enorme mantel van blauw licht. Deze blauwe hemel boven Eindhoven, ontworpen door de Finse lichtkunstenaar Kari Kola, creëerde iedere dag een ander effect. Een spectaculair natuur fenomeen, dat afhankelijk van regen, wolken en mist werd beïnvloed. De rode ballonnen, dots, van kunstenaar Ivo Schoofs, dansten in de wind. Een overweldigend gezicht. Het kunstwerk was niet alleen in Eindhoven vanuit huis te zien, maar werd ook via een tijdelijke livestream over de hele wereld uitgezonden.

Ook deed GLOW dit jaar een oproep aan iedereen door zelf een rode dot te maken en te voorzien van een boodschap aan de wereld. Over de hele wereld verschenen de afgelopen dagen meer dan 20.000 zelfgemaakte rode dots voor de ramen. Op deze manier maakte iedereen, van jong tot oud, deel uit van de vijftiende editie van GLOW 2020. In de nacht van 14 november gingen de lichten van ‘Connecting the Dots’ uit.

Mobiele versie afsluiten