Site pictogram Eindhoven-Actueel

Geen vuurwerk-vrije zones in Eindhoven tijdens de jaarwisseling

vuurwerk eindhovenEr komen geen vuurwerkvrije zones in de gemeente Eindhoven. Dat heeft het college van burgemeester & wethouders besloten. De landelijke regels voor het afsteken van vuurwerk zijn veranderd: er mag alleen vuurwerk worden afgestoken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02:00 uur.

Heb je zelf al vuurwerk in huis? Kijk dan eens op de website van de winstpakker in Eindhoven.

De gemeente heeft de mogelijkheid om vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Daar maken b&w van Eindhoven geen gebruik van omdat er voorgaande jaren geen excessen zijn geweest bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, verzorgingshuizen, etc. Eindhoven ziet daarom geen aanleiding om vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Bovendien hebben de politie en de medewerkers Stadstoezicht met de Algemene Plaatselijke Verordening al een instrument in handen om op te treden wanneer vuurwerk wordt afgestoken op plekken waar dat gevaarlijk is of overlast of schade kan ontstaan.


Handhaving vuurwerkoverlast Eindhoven

Tijdens de jaarwisseling surveilleren politie en Stadstoezicht extra op de zogeheten hotspots, waar voorgaande jaren de meeste meldingen van vuurwerkoverlast zijn geweest. Meldingen bij kwetsbare objecten zoals ziekenhuizen en verzorgingshuizen krijgen prioriteit.

Wil je weten wat er te doen in de maand december of rondom de jaarwisseling. Bekijk dan het programma op Eindhoven-Actueel.nl.

Mobiele versie afsluiten