Site pictogram Eindhoven-Actueel

Eindhoven duurzamer door LED verlichting

De gemeente Eindhoven heeft begin dit jaar na een succesvolle testperiode haar openbare ruimte voorzien van 1045 LED lampen. De verouderde conventionele verlichting werd vervangen door duurzame LED verlichting. Al jaren maakt de gemeente bewuste keuzes als het gaat om het verduurzamen van de openbare ruimte.

Veel armaturen in de gemeente verkeerden nog in goede staat, waardoor het niet nodig was om deze vervangen. Om deze reden koos de gemeente Eindhoven voor de duurzame retrofit oplossing van LED leverancier Saled. De conventionele verlichting werd één-op-één vervangen voor LED verlichting waardoor de bestaande armaturen behouden en verduurzaamd werden.

Geef het goede voorbeeld met LED verlichting 

Naast dat LED verlichting voor de openbare ruimte duurzaam is, en dus goed is voor het milieu, heeft het nog meer voordelen. Het bespaart de gemeente veel geld omdat de LED verlichting onderhoudsvrij én het reduceert de CO2 uitstoot. Dit komt doordat er weinig tot geen monteurs naar de armaturen hoeven te komen voor onderhoud. Daarnaast heeft deze verlichting een 3x langere levensduur dan conventionele verlichting. Hierdoor is LED verlichting veel goedkoper in onderhoud. Genoeg redenen om als gemeente het goede voorbeeld te geven en zich in te zetten voor een duurzaam klimaat.

Mobiele versie afsluiten