Site pictogram Eindhoven-Actueel

Digitale Diving Cup 2021 in Eindhoven

Normaal gesproken, zouden we nu de laatste hand leggen aan de voorbereidingen voor de Eindhoven Diving Cup 2021: het grootste internationale schoonspringevent in Europa. Maar omdat we nu eenmaal staan waar we staan op dit moment, hebben we alles helaas moeten afblazen. In plaats daarvan hebben we een alternatief bedacht: het Eindhoven Diving Cup Broadcast Event!

Het is heel gek gevoel dat de Eindhoven Diving Cup niet doorgaat. Zeker als je bedenkt dat we dat al 22 jaar op rij zo’n mooi internationaal evenement neerzetten. We willen onze deelnemers laten weten dat we ze missen en aan ze denken. Dat we trots op ze zijn dat ze ondanks alles op allerlei creatieve manieren zijn blijven trainen om op niveau te blijven. En dat we niet kunnen wachten om ze weer in actie te zien tijdens de EDC in 2022.
Daarom heeft de organisatie van de EDC een leuk alternatief bedacht: het Eindhoven Diving Cup Broadcast Event dat op 6 februari om 19.00 uur wordt uitgezonden via ons YouTube-kanaal.

Hoe gaat dat er uit zien? Een tipje van de sluier…

We hebben onze internationale deelnemers uitgenodigd om mee te doen aan een challenge. Deze bestaat uit het filmen van een reeks schoonspringoefeningen die niet in het zwembad gedaan hoeven te worden -zogenaamde droog-oefeningen- die zij dagelijks doen om in vorm te blijven (challenge voorbeeld: https://youtu.be/ZPL1FnYS_Zc).

De inzendingen worden door een internationale jury beoordeeld op technische uitvoering, originaliteit en creativiteit op het gebied van locatie en aankleding. De ingezonden filmpjes worden tijdens het Broadcast Event getoond en de prijswinnaars worden bekend gemaakt.

Deze filmpjes gaan we afwisselen met impressies van eerdere EDC-edities en met interviews met personen die nauw verbonden zijn aan het schoonspringen. Zo spreken we bijvoorbeeld Team NL coach Edwin Jongejans over wat er nodig is om zijn team gemotiveerd en in vorm te houden, terwijl trainingsfaciliteiten gesloten zijn en wedstrijden afgelast worden. Vanzelfsprekend komen Olympische springsters Celine van Duijn en Inge Jansen ook aan het woord.

Verder gaan Frits Adelmeyer, hoofdtrainer van PSV Schoonspringen, en Bert Tegenbosch, voorzitter van de Stichting Schoonspringen Zuid Nederland, in op de ontwikkeling die de Eindhoven Diving Cup in de afgelopen decennia heeft doorgemaakt. Zij zijn beiden vanaf de eerste editie van de EDC actief betrokken bij de organisatie van dit toernooi.

Eindhoven Diving Cup ‘where future stars compete’!

De sfeer van Eindhoven Diving Cup wordt door deelnemers altijd omschreven als ‘een gevoel van geborgenheid’. Een veilige omgeving, waar er ruimte is voor verbinding en waarbinnen de sterren van de toekomst zich kunnen ontwikkelen en verbeteren. Er wordt alles aan gedaan om de sporters en het publiek uit binnen- en buitenland een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

De verbinding zoeken we dit jaar gezien de omstandigheden dus op een iets andere manier. Alle challenge-filmpjes, interviews en foto’s van afgelopen jaren beloven een leuke film te worden (https://eindhovendivingcup.nl/blog/aanloop-naar-broadcast-event/)!

Eindhoven Diving Cup
Broadcast Event zaterdag 6 februari, 19.00 uur
YouTube kanaal Eindhoven Diving Cup

Mobiele versie afsluiten