Winkelen en shoppen in Eindhoven

Eindhoven is een stad met een grote diversiteit aan winkels. Een leuke stad om te winkelen en het is elke zondag koopzondag! Vooral in de binnenstad zijn veel winkels te bewonderen. Bovendien heeft Eindhoven in het centrum twee overdekte winkelcentra, namelijk Piazza en de Heuvel Galerie. Naast de winkels in het centrum is er in Eindhoven-Noord Winkelcentrum Woensel gelegen.Dit is het grootste winkelcentrum buiten het centrum, met ruim 160 winkels. Een tweede, kleiner, winkelcentrum genaamd Kastelenplein is gelegen in Gestel. Voor meubels en wooninrichting kun je terecht op het vernieuwde Meubelplein Ekkersrijt ten Noorden van Eindhoven.

Op het gebied van multiculturele centrum kunt u terecht op de Woenselse markt. Dit is gelegen op de Kruisstraat, vlakbij het centrum van Eindhoven. Voor informatie over markten in Eindhoven, dan gaat u naar één van de weekmarkten in Eindhoven.

Parkeertips centrum van Eindhoven
Indien je in Eindhoven gaat winkelen dan kun je bij de volgende parkeergarages parkeren. Indien u buiten het centrum wilt parkeren dan kunt u terecht bij  P+R Meerhoven.

Winkelen Eindhoven Centrum
Voor het winkelen in het centrum van Eindhoven treft u, naast de grote diversiteit aan winkels, twee overdekte winkelcentra, namelijk de Piazza en de Heuvel Galerie. En natuurlijk het nieuwe winkelgebied rondom de Admirant en de Blob.Piazza Center
Winkelen in Piazza Center betekent vooral: even de tijd vergeten en goed voor jezelf zorgen. Door slim en overvloedig gebruik te maken van daglicht en open ruimtes heeft de Italiaanse toparchitect Massimiliano Fuksas een ambiance gecreëerd waarin je je meteen prettig voelt. De luxe roltrappen en glazen liften brengen je naar de vier breed opgezette etages.

 

Heuvel Galerie
De Heuvel Galerie is al vele jaren het kloppend en overdekt winkelhart van Eindhoven! In de Heuvel Galerie vindt u een compleet winkelaanbod en gezellige terrasjes en restaurants. De Heuvel Galerie biedt ook onderdak aan Muziekcentrum Frits Philips en het Holland Casino. Winkelen in Eindhoven? Bezoek de Heuvel Galerie voor een compleet dagje uit!

 

Admirant en Blob Eindhoven
Sinds kort heeft het centrum van Eindhoven een nieuw winkelgebied rondom de Admirant in Eindhoven. Admirant Shopping betekent winkelen in een prettige sfeer door de combinatie van moderne en klassiekere architectuur en de historische Admirant. In dit monument zijn nu tal van winkels en horeca gevestigd. Naast het feit dat hiermee het winkelaanbod flink is gegroeid, bevordert het tevens de looproute. U kunt nu een mooie ronde door het centrum lopen.

Koopzondagen en koopavond in Eindhoven

Elke zondag koopzondag in het centrum van Eindhoven! In overleg met de winkeliers en de Eindhovense gemeenteraad is de knoop doorgehakt. Vanaf januari 2014 mogen de winkels in de binnenstad, de Bergen (Kleine en Grote Berg) en Industrieterrein De Hurk (Hurksestraat) elke zondag geopend zijn. De winkels zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Houdt u er rekening mee dat de winkeliers de vrij keuze hebben om geopend te zijn. Dit kan dus per winkel verschillen. Bekijk hier een overzicht van de koopzondagen van Eindhoven in 2015.

In het centrum van Eindhoven is het ook iedere vrijdag koopavond. De koopavond in het centrum van Eindhoven is tot 21.00 uur in de avond, dit geld overigens niet voor alle winkels. Sommige winkels sluiten eerder, kijk hiervoor op de website van de betreffende winkels.

Extra koopavond: in de decembermaand zijn er altijd extra koopavonden en koopzondagen in aanloop naar Sinterklaas en Kerst.

Openingstijden van de winkels in centrum

De openingstijden van de winkels in het centrum van Eindhoven zijn als volgt:

  • maandag 13.00 – 18.00 uur (sommige winkels vanaf 11.00 uur)
  • dinsdag t/m donderdag 09.30 – 18.00 uur
  • vrijdag 09.30 – 21.00 uur
  • zaterdag 09.30 – 17.00 uur (Piazza Center tot 18.00 uur)
  • zondag 12.00 – 17.00 uur

Elke zondag = koopzondag

winkelen-feestdagen-eindhoven

– Het Piazza Center is op zaterdag geopend van 09.30 – 18.00 uur