GLOW Eindhoven

GLOW2014 binnenstad (1)Elk jaar (rondom november) vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium voor GLOW Festival. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animatie, maar ook door meer bekende projectietechnieken.

Bij de introductie in 2006 werd GLOW uitgeroepen tot één van de meest innovatieve Nederlandse evenementen en inmiddels wordt nauw samengewerkt met lichtfestivals in steden als Gent en Jeruzalem. Vorig jaar kwamen ruim 450.000 bezoekers op de uiteenlopende lichtcreaties in de openbare ruimte af.

GLOW design 2014 ‘Stad in beweging’

Van 8 tot en met 15 november 2014 staat Eindhoven weer volop in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Thema van de negende editie is ‘Stad in beweging’. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. GLOW Eindhoven is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 520.000 bezoekers..

We zijn continu in beweging. Te voet, op de fiets, met de auto, bus of trein. Bij elke verplaatsing verandert ons perspectief op de stad en beleven wij onze omgeving steeds op een andere manier. Zelfs als wij stilstaan, verandert de wereld om ons heen. Zo is de stad steeds in wording. Soms in rap tempo, soms zo langzaam dat we het ons niet bewust zijn. De kunstenaars van GLOW willen met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers in beweging zetten en ze een verrassende nieuwe kijk op de stad bieden. Een wandelroute door het centrum langs bekende en minder bekende plekken verbindt de lichtkunstwerken met elkaar. Het publiek wordt uitgedaagd om niet alleen te kijken, maar ook echt te zien en intens te ervaren. Meer informatie over GLOW 2013.

OPENINGSTIJDEN en ROUTE GLOW 2014

Bekijk hier de complete wandelroute van het lichtfestival en de parkeermogelijkheden rondom dit evenement in het centrum van Eindhoven.

GLOW (Binnenstad)

  • Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
  • Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur

GLOW-NEXT (Strijp-S)

  • Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
  • Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur

GLOW, internationaal lichtkunstfestival in Eindhoven in de binnenstad en GLOW NEXT op Strijp-S. Van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 november 2014, iedere avond vanaf 18.30 uur. Vrije toegang.

Curatoren: Har Hollands (Har Hollands Lichtarchitect), Diana Franssen (Van Abbemuseum), Saskia van de Wiel (Curator/Kunsthistorica), Rombout Frieling (GLOW NEXT).

Ook kunt u Glow bezichtigen onder leiding van een gids van VVV Eindhoven. De gids combineert zijn kennis over de stad met uitgebreide informatie over de lichtprojecten en de kunstenaars.

GLOW2014 binnenstad (4)

Nieuw tijdens Glow 2014 is de speciale voorstelling Transcedent Flow van Casa Magica in de Augustijnenkerk.

Nieuw tijdens Glow 2014 is de speciale voorstelling Transcedent Flow van Casa Magica in de Augustijnenkerk.

 

Bekijk hier de hoogtepunten van GLOW 2013!