GLOW Eindhoven

GLOW2014 binnenstad (1)GLOW Eindhoven is een topevenement in Eindhoven. Elk jaar in november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium voor dit schitterende lichtkunstfestival. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animatie, maar ook door meer bekende projectietechnieken.

Bij de introductie in 2006 werd GLOW uitgeroepen tot één van de meest innovatieve Nederlandse evenementen en inmiddels wordt nauw samengewerkt met lichtfestivals in steden als Gent en Jeruzalem. Vorig jaar kwamen ruim 450.000 bezoekers op de uiteenlopende lichtcreaties in de openbare ruimte af.

GLOW 2015 thema: ‘Natuur & Architectuur’

Van 7 t/m 14 november 2015 staat Eindhoven in het teken van lichtkunst. Dit jaar voor de tiende maal. GLOW pakt uit met bijzondere lichtprojecten zoals we dat gewend zijn. Een grote expositie van zo’n 50 lichtkunstenaars in de openbare ruimte en interactie met het stadsbeeld en het publiek. Speciaal voor deze jubileum editie staat De Gagna op het Stadhuisplein met muziek en horeca. En zien we de Weeping Willows uit het 1e jaar, net als de route uit 2006 die door de parken loopt. Maar GLOW is meer dan daarvoor ook aan het bouwen aan een internationaal platform voor innovatieve nieuwe projecten, gemaakt in Eindhoven zelf. Een platform voor kunstenaars, designers en technische talenten die actief zijn op het gebied van licht. GLOW Eindhoven is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 650.000 bezoekers.

OPENINGSTIJDEN en ROUTE GLOW 2015

Bekijk hier de complete wandelroute van het lichtfestival en de parkeermogelijkheden rondom dit evenement in het centrum van Eindhoven.

GLOW (Binnenstad)

  • info volgt

GLOW-NEXT (Strijp-S)

  • info volgt

 

Glow Next 2015 thema: ‘About Light’

About Light is het thema van GLOW Next, waar experiment met name aan bod komt in nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien en van GLOW een podium krijgen. Eindhoven is een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief, kunstzinnig en technisch terrein. Ingenieurs, designers, wetenschappers en kunstenaars werken onder andere aan vernieuwende lichtconcepten, -technieken en inzichten omtrent licht. Licht en energiebesparing, licht en emotie, licht en gezondheid, LED-verlichting zijn actuele thema’s. Deze worden tentoongesteld op Strijp-S tijdens GLOW NEXT, de proeftuin van GLOW met lichtprojecten van eigen bodem.

Ook kunt u Glow bezichtigen onder leiding van een gids van VVV Eindhoven. De gids combineert zijn kennis over de stad met uitgebreide informatie over de lichtprojecten en de kunstenaars.

GLOW2014 binnenstad (4)

Nieuw tijdens Glow 2014 is de speciale voorstelling Transcedent Flow van Casa Magica in de Augustijnenkerk.

Nieuw tijdens Glow 2014 is de speciale voorstelling Transcedent Flow van Casa Magica in de Augustijnenkerk.

 

Bekijk hier de hoogtepunten van een eerdere editie van GLOW!